CAFÈT

Caféverkstaden erbjuder dagverksamhet inom cafébranschen för vuxna personer med utvecklingsstörning. Verksamheten har fungerat sedan år 2013. Caféverkstaden har varierande arbetsuppgifter, allt från att sköta kassan till att torka bord. Verksamheten är anpassad för personer med olika grader av stödbehov och utbildning.
Verkstadens målsättning är att ha mångsidiga uppgifter till alla deltagare som motsvarar deras färdigheter så att man trivs.  

Caféverkstaden finns på Axvägen i Lyhtyhuset, där man håller ett café som är öppet för alla. Verkstaden kommer att öppna ett riktigt café på en synlig plats i Berghäll.

Arbetet som personer med utvecklingsstörning gör kommer att få efterlängtad synlighet i samhället och deras deltagande i samhället ökar. Målet är att föra fram kunnandet och styrkorna som personer med utvecklingsstörning har och att främja deras sysselsättning i hela Finland.

Caféverkstaden säljer olika sorters kaffe samt smått och gott som verkstaden lagat eller bakat. Kaffet görs med en handgjord italiensk La Marzocco kaffemaskin. 

I arbetet ingår kundservice och matlagning. Verkstadens uppgifter i kundservice består av servering och försäljning. Att hantera pengar och kassan är en del av arbetet i verkstaden. Att laga mat och baka hör också till uppgifterna.

Caféverkstadens medlemmar deltar i en anpassad hygienpasskolning och caféet arbetar enligt samma krav som vanliga caféer.

 

tel. 050 - 372 6260

kahvila (at) lyhty.net

Välkommen till Caféverkstaden!